Hlavní obsah

Český sériový zloděj půjde v Rakousku na pět let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salcburský soud poslal v úterý na pět let do vězení jednapadesátiletého Čecha za 89 vloupání nebo pokusů o vloupání, uvedla agentura APA. Sériový zloděj se přiznal k činům, při nichž vznikla celková škoda kolem 90 tisíc eur (zhruba 2,3 milionu korun). Rozsudek je pravomocný.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na Salcburk. Ilustrační foto

Článek

Muž prováděl vloupání v Rakousku, většinou v obchodech, od května do srpna loňského roku. Soud ho uznal vinným z profesionální závažné trestné činnosti. Soudkyně řekla, že obžalovaný se k činům doznal, čímž přispěl k jejich objasnění. V 35 případech zůstalo jen u pokusu o vloupání. Obžalovanému ale přitížila recidiva a rozsah jeho aktivity.

Čech byl už před sedmi lety v Rakousku odsouzen. Tehdy vyfasoval šest let vězení. Na svobodu byl propuštěn loni v květnu, napsala APA. Ihned ale začal loupit, ačkoliv měl v Rakousku zákaz pobytu, zdůraznil státní zástupce.

„Těžko říct, proč stále znovu páchám vloupání, ačkoli jsem kvůli trestným činům už byl velmi dlouho ve vězení,“ komentoval obžalovaný své činy, kterých se dopouštěl ve všech rakouských spolkových zemích kromě Vídně a Vorarlberska.

Jediný skutek, k němuž se nepřiznal a za který ani nebyl pro nedostatek důkazů odsouzen, byla krádež bankovní karty okresní organizace Sociálnědemokratické strany (SPÖ) v dolnorakouském Hollabrunnu loni v červnu.

Odsouzený podle obžaloby nakradl věci v celkové hodnotě 49 tisíc eur. Dalších 42 tisíc eur je výše hmotné škody.

Zloděj v USA ukradl pohřební vůz i s tělem zemřelého

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám