Hlavní obsah

Český řidič kamionu havaroval na Slovensku, měl přes tři promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šílenstvím na dálnici označila slovenská policie počínání českého řidiče kamionu, který havaroval v pondělí na dálnici D2 ve směru od hranic s Českou republikou do Bratislavy. Při zkoušce na přítomnost alkoholu mu policisté naměřili v dechu 3,21 promile alkoholu.

Foto: Policie SR

Kamion naložený uhlím se převrátil na dálnici D2

Článek

Dvaapadesátiletý řidič kamionu převážejícího uhlí sjel z dálnice a převrátil se. „Po příjezdu policie na místo havárie chtěl řidič uprchnout, ale policisté jej zadrželi,“ uvedla slovenská policie.

Řidič byl podroben dechové zkoušce a hodnota 3,21 promile v dechu šokovala i policisty. „Tato hodnota představuje z medicínského hlediska stav vážné otravy alkoholem. Policisté v Malackách se zabývají vyvozením trestněprávní odpovědnosti vůči řidiči,“ dodala policie.

Převrácený kamion na dálnici D2

Profesionálním řidičům, kteří řídí vozidlo opilí, hrozí na Slovensku v případě nejpřísnějšího posouzení jejich činu až pětileté vězení. Loni byla v zemi jízda pod vlivem alkoholu příčinou zhruba každé osmé dopravní nehody.

Reklama

Výběr článků

Načítám