Hlavní obsah

Čecha zranila v Rakousku lavina, kterou sám utrhl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Dvaatřicetiletého Čecha na západě Rakouska v pondělí vážně zranila lavina, kterou sám utrhl. Muže vyprostili po zhruba deseti minutách jeho kolegové, informovala agentura APA. Byl ale těžce zraněn.

Článek

Masa sněhu a kamení, kterou strhl, muže vláčela 250 metrů. Nakonec ho zcela zasypala. Jeho dva kolegové i další členové skupiny mu přispěchali okamžitě na pomoc.

Začali ho hledat a podařilo se jim ho vyprostit z půlmetrové hloubky. Čech komunikoval, ale měl tak vážná zranění, že ho musel vrtulník přepravit do nemocnice ve Feldkirchu.

Český skialpinista dopoledne vyrazil v lyžařské oblasti Gargellen v nejzápadnější spolkové zemi Vorarlbersko spolu s deseti svými krajany směrem k horské boudě Zollhütte.

Spolu s dalšími dvěma lyžaři se oddělili od hlavní skupiny. Ve volném terénu pak jeden po druhém sjížděli po svazích hory Paschianichöpf, když 32letý Čech jako poslední ze skupiny utrhl lavinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám