Hlavní obsah

Čech vyrazil v teniskách do Alp a uvázl na skále, strávil na ní dvě noci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berchtesgaden

Dvě noci strávil o tomto víkendu devětačtyřicetiletý Čech na skále v oblasti hory Hohes Brett v Berchtesgadenských Alpách mezi Bavorskem a Salcburskem. Do hor se vydal jen v kraťasech a teniskách, píše server deníku Krone.at. Ve sněhu a v naprosto promáčené obuvi už nedokázal pokračovat v cestě, a tak čekal na pomoc. V pondělí nad ránem ho téměř nezraněného do údolí dostal vrtulník záchranářů.

Foto: Profimedia.cz

Oblast Hohes Brett

Článek

Čech se vydal na túru v sobotu spolu s jednou ženou. Když se muž v teniskách nemohl dál brodit sněhem, dvojice se rozdělila. Protože se mu pak žena nemohla v neděli dovolat, oznámila vše úřadům.

Na túru do Krušných hor si žena obula sandály, cestou ztratila kamarádku

Krimi

Vrtulník s termovizí vyslaný ze Salcburku muže našel kolem 23.00 na skalní stěně. K záchraně však musel být z Mnichova povolán speciálně vyškolený tým pro noční zásahy. Kolem druhé hodiny ráno muže vyzvedli.

„Hraničí to téměř se zázrakem, že v této situaci a s tímto vybavením na stěně přečkal druhou noc,“ uvedla bavorská policie bez dalších podrobností v tiskové zprávě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám