Hlavní obsah

Cameronův bodyguard zapomněl v letadle na toaletě pistoli

Tělesný strážce bývalého britského premiéra Davida Camerona zapomněl svou zbraň na toaletě v letadle. Podle listu Daily Mail ji našel na záchodě další cestující, který ji předal posádce. Na palubě letadla British Airways na lince z New Yorku do Londýna nicméně vypukla panika.

Foto: Luke MacGregor , Reuters

Britský premiér David Cameron

Článek

Kvůli zmatku byl odlet asi o hodinu opožděn: pilot sice tvrdil, že tělesný strážce má dovoleno mít zbraň na palubě, ale jeden z cestujících to odmítal akceptovat. Spor skončil až tím, že zbraň byla z letadla odnesena. Vše ale mohlo dopadnout mnohem hůř, kdyby pistoli na záchodě našel někdo jiný než zákonů dbalý občan, píše tisk.

Foto: Profimedia.cz

Pistole Glock 17.

Pistoli Glock 17 ráže devět milimetrů si tělesný strážce nejspíše vyndal z pouzdra, když si potřeboval ulevit. U zbraně se podle listu The Sun našly cestovní pasy bývalého premiéra a jeho strážce.

Bývalý šéf vlády Cameron královnu nepotěšil

Evropa

Londýnská policie v prohlášení ujistila, že o incidentu ví a že policista, kterého se vyšetřování týká, už neplní operativní úkoly. "Bereme tuto záležitost nesmírně vážně. Koná se interní vyšetřování," uvedlo komuniké.

Cameron má jako bývalý ministerský předseda právo na ochranku, kterou zajišťuje specializovaná jednotka metropolitní policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám