Hlavní obsah

Bývalý arcibiskup, obviněný z pedofilie, zemřel ve Vatikánu ještě před soudem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vatikán

Bývalý polský arcibiskup a papežský nuncius v Dominikánské republice Jozef Wesolowski, obviněný z pedofilie, zemřel v 67 letech v pátek ve Vatikánu, informovala polská televize TVN24. Byl nejvyšším církevním hodnostářem Vatikánu, který měl být souzen za sexuální zneužívání dětí.

Foto: Stringer, Reuters

Jozef Wesolowski

Článek

Wesolowského pedofilní aféra, ve které měl podle obžaloby zneužívat chlapce a vlastnit dětskou pornografii, propukla v létě 2013 v Dominikánské republice. Papež František ho ihned odvolal z funkce.

Po dvouletém vyšetřování začal letos 11. července s bývalým arcibiskupem soudní proces, který však byl pro jeho vážné zdravotní potíže s krevním tlakem odročen na neurčito.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vatikán Wesolowského už před rokem propustil z kněžské služby. Ještě v září 2014 ho vatikánské úřady zatkly a až do začátku soudního procesu byl držen v domácím vězení, kde také zemřel.

Příčiny smrti bývalého duchovního má určit pitva, podle Vatikánu však pravděpodobně zemřel přirozenou smrtí.

Reklama

Výběr článků

Načítám