Hlavní obsah

Byl jsem odhodlán zemřít, říká motocyklista, který v Nice zpomalil vražedný kamión

Právo, BBC, nek

Francouzským médiím se přihlásil motocyklista, který svou odvahou přispěl k tomu, že Tunisan Lahouaiej Bouhlel musel svou vražednou jízdu v kamiónu na promenádě v Nice zpomalit a lidé tak získali čas, aby mohli uskočit.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Květiny na promenádě v Nice

Článek

Regionálnímu deníku Nice-Matin se představil pouze jako Franck, čtyřicátník a letištní dělník. Doposud se mělo za to, že byl mezi 84 lidmi, kteří atentát nepřežili.

Franck jel chvíli souběžně s Bouhlelovým kamiónem, načež svůj skútr odhodil a běžel po svých, aby mohl naskočit na stupátko pod dveřmi řidiče.

„Viděl jsem, jak všude létala lidská těla. Okamžitě jsem pochopil, co se děje,“ líčil Franck svůj čin. Když se zachytil dveří, skrz okno tloukl pěstí levé ruky do Bouhlela.

Franck, hrdina z Nice

„Bušil a bušil jsem do něj vší silou. Udeřil jsem jej do obličeje, ale nic neříkal, ani neuhnul. Měl v ruce zbraň a mířil mi na obličej. Pak stiskl spoušť, ale pistole selhala,“ popsal Franck dramatické chvíle. „Byl jsem odhodlán zemřít,“ dodal.

Nakonec jej Bouhlel udeřil pistolí do hlavy a Franck odpadl na silnici. Skončil v nemocnici se zlomeným žebrem, podlitinami na zádech a oteklou rukou od úderů pěstí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám