Hlavní obsah

Bulharsko vyslalo na hranice s Tureckem kvůli migrantům vojáky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sofia/Ankara

Bulharsko rozmístilo na hranici s Tureckem 1. listopadu 350 vojáků s 40 kusy techniky, aby pomohli pohraničníkům zvládnout příliv migrantů, oznámilo podle tureckého listu Hürriyet bulharské ministerstvo obrany.

Foto: Frontex

Kontrola dokumentů příslušníky Frontexu v Bulharsku (ilustrační foto)

Článek

„Vojáci dorazili na bulharsko-tureckou hranici, aby podpořili pohraničníky,“ řekl ministr Georgi Panajotov stanici bTV.

Tento rok se přes bulharsko-tureckou hranici do Bulharska nelegálně dostalo už více než 6500 lidí, což je třikrát více než za prvních devět měsíců loňského roku, oznámilo bulharské ministerstvo vnitra.

Migranti vzali útokem plot na bělorusko-polské hranici

Evropa

Bulharský parlament v srpnu souhlasil s vysláním 400 až 700 vojáků na hranice s Řeckem a Tureckem. Podél 259 km dlouhé hranice s Tureckem, které je současně vnější hranicí EU, je natažen plot s ostnatým drátem, který je ale na několika místech poničen, uvedl turecký list.

Bulharsko leží na takzvané balkánské cestě, kterou využívají migranti z Blízkého východu, jižní Asie či afrického rohu k cestě do EU. Bulharsko je sice členem Unie, ale není jejich cílem, protože je chudé.

Reklama

Výběr článků

Načítám