Hlavní obsah

Bukurešťský klub Bamboo zničil mohutný požár, 38 zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bukurešť

Při rozsáhlém požáru v populárním bukurešťském nočním klubu Bamboo skončilo v sobotu brzo ráno v nemocnici 38 lidí. Jeden z nich je ve vážném stavu. Zatím není hlášena žádná oběť, ale hasiči ještě neskončili s prohledávání trosek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v nočním klubu v RumunskuVideo: AP

 
Článek

„Hasiči hledají případné oběti uvězněné uvnitř klubu,” uvedl mluvčí záchranářů Daniel Vasile.

„Celkem 38 lidí bylo převezeno do nemocnic, ale jen desítka byla hospitalizována,” řekl náměstek ministra vnitra Raed Arafat.

Požár, jehož příčiny nejsou dosud známy, propukl ve čtyři ráno poblíž místa, kde tančí tanečnice. Podle svědků se rychle šířil, v klubu se pak zřítil strop. Několik lidí se zachraňovalo před plameny skokem do jezera, na jehož břehu klub leží. Potápěči prohledali ledovou vodu, ale žádnou oběť v jezeře nenašli.

Foto: Inquam Photos, Reuters

Rumunští četníci a hasiči u nočního klubu Bamboo

Na místě zasahovaly dvě desítky sanitek. Většina lidí, kteří potřebovali ošetřit, se přiotrávila kouřem. Jiní zase vyběhli nalehko do dvanáctistupňového mrazu.

Příčina požáru zatím známa není, ale podle svědků lidé v klubu kouřili, i když je to zakázané. Jeden ze svědků ale uvedl, že cíli pach jako při zkratu elektrického kabelu a že přestala fungovat klimatizace, uvedl web Romania Insider.

Prokuratura zahájila vyšetřování. Klubu údajně chybělo bezpečnostní osvědčení a od roku 2015 byl několikrát pokutován. Podle úřadů dostal klub lhůtu, do níž měl závady odstranit.

Foto: Inquam Photos, Reuters

Rumunští hasiči u nočního klubu

Nynější požár připomněl tragédii z října 2015, kdy si požár při rockovém koncertu v bukurešťském nočním klubu Colectiv vyžádal 64 obětí. Tragédie vyvolala v Rumunsku vlnu demonstrací proti korupci a v jejich důsledku padla vláda.[celá zpráva]

I v klubu Bamboo otevřeném v roce 2002 už jednou hořelo - v roce 2005.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám