Hlavní obsah

V panice při požáru diskotéky v Bukurešti zemřelo 27 mladých lidí

Bukurešť
Aktualizováno

Nejméně 27 lidí přišlo v pátek o život při explozi a následném požáru na diskotéce v rumunské metropoli Bukurešti. Dalších 180 osob utrpělo zranění, informovala BBC. CNN mluví o 35 obětech, odkazuje se na informace policie. Většina návštěvníků měla mezi 14 a 16 lety.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v rumunském klubuVideo: Reuters

 
Článek

Hořet začalo podle výpovědí svědků během koncertu metalové skupiny Goodbye to Gravity. Součástí byla světelná show. Od jisker však chytla umělohmotná izolace v okolí pódia. Hořící obložení přitom návštěvníci považovali původně za součást show.

Vysoký počet obětí a zraněných zavinila patrně i nastalá panika, kdy prchající hosté ucpali jeden průchozí východ. Na diskotéce byly asi čtyři stovky mladých lidí.

Foto: ČTK/AP/Vadim Ghirda

Lidé odcházejí z místa, kde se diskotéka konala.

„Lidé omdlévali z kouře, byl tam totální chaos, jeden šlapal přes druhého,” popsal místní televizní stanici Antena 3 Viktor Ionescu.

Koncert se konal v prostorách přestavěné továrny, kde byly jen dva malé východy, jeden z nich byl uzavřen, podle svědků jej ale lidé posléze prolomili.

"Hluboký zármutek nad tragickou událostí" vyjádřil na své facebookové stránce rumunský prezident Klaus Iohannis. "Je to velmi smutný den pro nás pro všechny, pro náš národ a pro mě osobně," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám