Hlavní obsah

Britský záchranář deset let znásilňoval pacientky

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peterborough

Korunní soud v britském Peterborough shledal vinným někdejšího záchranáře, který po celé desetiletí zneužíval svého povolání ke znásilňování bezbranných žen a dívek s akutními zdravotními potížemi. Obžaloba 46letému Andrewovi Wheelerovi prokázala hned několik případů sexuálních deliktů, přičemž nejmladší oběti bylo teprve 10 let. O výši trestu soud rozhodne později.

Foto: Profimedia.cz

Odsouzený Andrew Wheeler

Článek

Obžaloba Wheelera vinila z celkem třinácti případů znásilnění a pěti případů sexuálního obtěžování. Dopustit se jich měl v letech 2002 až 2008, když působil jako záchranář v hrabství Cambridgshire na východě Anglie. Soud Wheelera uznal vinným z šesti případů znásilnění a jednoho sexuálního útoku jiného charakteru.

O výši trestu pro bývalého záchranáře se teprve rozhodne. Policie teď v obavách, že mohou být ještě další oběti, vyzývá, aby se případně přihlásily.

Na oslavě dvacetin si Britka zatančila s kamarádem z dětství. Cestou domů ji znásilnil a zabil

Evropa

„Andrew Wheeler je sexuální predátor, jehož útoky se táhly celým desetiletím,“ konstatoval detektiv Martin Brunning, který otřesný případ rozplétal.

Stejně vám to nikdo neuvěří

V jednom z případů, který byl popsán u soudu, byl odsouzený přivolán k ženě s podezřením na infarkt. Když po rychlém vyšetření dospěl k závěru, že se nejedná o potíže se srdcem, nýbrž přemíru alkoholu, poslal další záchranáře pryč s tím, že už to vyřídí. Odvezl ženu domů, tam ji znásilnil a vyhrožoval jí, že pokud věc nahlásí, nikdo jí neuvěří, protože byla opilá.

Žena ale neposlechla, zavolala kamarádce a zalarmovala policii. Rozběhlo se vyšetřování, které vedlo k tomu, že se přihlásily i další oběti a Wheelera se podařilo usvědčit.

Britská policie zadržela nejmenovaného exministra za znásilnění

Evropa

Nejmladší oběti bylo 10 let

Podle serveru The Daily Mail se vyšetřovatelé domnívají, že odsouzený své zaměstnání k sexuálnímu obtěžování žen nejenže zneužíval, ale že si ho dokonce kvůli tomu vybral.

„Věříme, že výběr jeho povolání ovlivnil fakt, že mu to umožnilo přístup k budoucím obětem, zranitelným členkám veřejnosti, a že zrada důvěry, kterou v něj veřejnost vkládala, činí jeho činy obzvláště odpornými,“ uvedl detektiv Brunning.

Nejmladší obětí bývalého záchranáře se podle žalobců stala dívka ve věku okolo deseti let, které měl při vyšetření opakovaně a bez důvodu sahat na vnitřní stranu stehen. O něco starší dívku, avšak stále mladší třinácti let, měl přímo znásilnit.

Reklama

Výběr článků

Načítám