Hlavní obsah

Britský premiér Johnson se tajně oženil. První fotka je na světě

Londýn
Aktualizováno

Britský premiér Boris Johnson se v sobotu oženil se svou snoubenkou Carrie Symondsovou. Tajný svatební obřad se odehrál ve westminsterské katedrále v Londýně. Zprávu v neděli potvrdil úřad premiéra.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Premiér Boris Johnson se svou údajnou novomanželkou Carrie Symondsovou

Článek

Svatba byla tak utajená, že ani poradci ministerského předsedy o ní nevěděli, píše britský The Sun. Obřadu se podle listu zúčastnilo pouze 30 hostí, kteří dostali pozvání na poslední chvíli. V současné době se v Británii mohou kvůli koronavirovým opatřením účastnit svatebních obřadů jen tři desítky lidí.

Zprávu o svatbě v neděli potvrdil úřad premiéra. „Oslava v kruhu rodiny a přátel proběhne příští rok v létě,” uvedl úřad. Oslava by se měla konat na konci července 2022, kdy by pandemická situace měla už větší oslavy dovolit.

Podle The Sun pracovníci katedrály krátce po 13:30 londýnského času (14:30 SELČ) řekli návštěvníkům, že se chrám uzavírá. Za půl hodiny přivezla limuzína nevěstu, popisuje list na svých webových stránkách. Svatbu podle něj provázela rozsáhlá bezpečnostní opatření.

Ze zatím jediné zveřejněné fotky je patrné, že nevěsta zvolila spíše ležérnější model: dlouhé šaty bez výstřihu z lehké, částečně průsvitné bílé látky zdobí výrazně zvonové dlouhé rukávy. Hlavní ozdobou nevěsty, která pro svatební den zvolila prostovlasý účes, byl výrazný květinový věneček.

Britský premiér Johnson plánuje svatbu za rok, už teď rozeslal pozvánky

Evropa

Šestapadesátiletý Johnson žije s třiatřicetiletou Symondsovou společně v sídle britských premiérů na Downing Street od roku 2019, kdy se konzervativní politik stal ministerským předsedou. Loni v dubnu se jim narodil syn Wilfred Lawrie Nicholas Johnson.

The Sun nedávno psal o tom, že pár plánuje svatbu až na červenec příštího roku, na kdy dvojice rozeslala své rodině a přátelům pozvánky.

Agentura Reuters připomněla, že konzervativní ministerský předseda je dvakrát rozvedený a odmítá prozradit, kolik má potomků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám