Hlavní obsah

Britka po hádce zapálila přítele, soudí ji za vraždu

Novinky,
Manchester

Soud v Manchesteru začal projednávat případ mimořádně brutální vraždy. Helen Greenová (43) byla obžalována za to, že v únoru zabila svého přítele Roberta McAleese, když ho v hádce polila lakovým benzínem a zapálila. McAlees zemřel v bolestech, měl popáleniny na 90 procentech těla. Obvinění z vraždy žena popírá, uvedl list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Manchesterský soud

Článek

Obžalovaná polila po opilecké hádce postel a svého přítele, který v ní ležel, lakovým benzínem. Pak škrtla. Sousedé viděli, jak křičící muž v plamenech vyběhl před dům v Stockportu. Zavolali na tísňovou linku.

Na jednom záznamu mohli lidé v soudní síni v úterý slyšet, jak muž křičí „Hořím“, i ženský hlas nedaleko bydlící policistky, který říkal: „Lásko, neumíráš.“ Pak ještě žena řekla: „Robe, kdo ti to udělal?“

V druhém hovoru bylo slyšet, jak soused říká: „Křičí a doutná, myslím, že je s ním dívka, která je hysterická.“

Sousedka přes muže přehodila kabát

Policistka Alison Greenwoodová, jejíž hlas byl slyšet v prvním hovoru, vypověděla, jak se pokoušela pomoci. Řekla, že Greenová vyšla ven a řekla jí, aby přes pana McAlleese hodila svůj kabát, což udělala. Greenová pak utekla.

Greenwoodová, která byla mimo službu, dodala, že si všimla, že muž měl zčernalý rozkrok. Snažila se ho pak uhasit i vodou.

Zdravotníci muže převezli do nemocnice ve Wythenshawe, kde následující ráno zemřel. Utrpěl popáleniny na 90 procentech těla.

Jednala se záměrem ho zabít

„Ve chvíli, kdy to udělala, jednala se záměrem způsobit mu vážná zranění nebo ho zabít, a proto je vina vraždou,“ uvedl žalobce. To Greenová popírá. Oba se pohádali poté, co se vrátili od McAleesovy sestry, kde popíjeli. Dvojice pila často.

Hasiči také zjistili, že hořelo na třech místech v bytě - v kuchyni, v předsíni a v ložnici, kde našli plastovou láhev s lakovým benzínem typu white spirit, který má nejblíž k tuzemskému ředidlu S6001, tvořenému směsí alifatických a aromatických uhlovodíků, v tomto případě toluenu, xylenu a benzínové frakce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám