Hlavní obsah

Brit si vymyslel pedofilní gang, který ho zneužíval. Dostal 18 let vězení

Londýn

Jednapadesátiletý Carl Beech si v pátek vyslechl verdikt, který ho poslal na 18 let do vězení, uvedla BBC. Muž si v minulosti vymyslel zločinecký gang pedofilů, který prý zneužíval jeho a další chlapce. Do gangu, jenž měl podle Beeche tři chlapce dokonce zavraždit, měly patřit známé britské osobnosti včetně politiků. Policie jeho udání několik let vyšetřovala, což ji stálo asi dva miliony liber (57 milionů korun).

Foto: Profimedia.cz

Skica Carla Beeche (muž v modrém) pořízená během soudního přelíčení.

Článek

„Je to inteligentní, vynalézavá a manipulativní osobnost,” konstatoval ve verdiktu soudce.

V roce 2012 se Beech už coby muž ve středních letech obrátil na policii a sdělil jí, že ho jeho nevlastní otec jako dítě zneužíval a obvinění se postupně rozrostlo i na bývalé přední politiky či vedoucí představitele armády a dalších bezpečnostních složek.

Muž uvedl, že tvořili gang, který unášel chlapce a zneužíval je. Tvrdil dokonce, že v 70. a 80. letech byl svědkem vražd zneužívaných chlapců. Členy gangu měli být třeba bývalý ministerský předseda Edward Heath čí bývalý šéf britské rozvědky MI6 Maurice Oldfield.

Policie všechny politiky a činitele vyslýchala, provedla domovní prohlídky, nic ale nevedlo k žádnému zatčení či dokonce obvinění. Nakonec se vyšetřování obrátilo proti Beechovi, který sám měl doma materiály s dětskou pornografií.

Rád mluvil o zneužívání

Muž byl obviněn z maření spravedlnosti, podvodů a zneužití nezletilých. Jako důvod jeho chování státní zástupce uvedl, že Beeche sexuálně vzrušovalo, když popisoval zneužívání chlapců, zvlášť známými osobnostmi.

Kromě peněz zbytečně utracených za vyšetřování je za případem i zástup zničených lidských osudů, jak popsala třeba manželka nařčeného politika Leona Brittana - bývalého ministra ve vládě Margaret Thatcherové a člena Evropské komise na konci 80. let.

„Cítila jsem, že byl chycen v naprosto neopodstatněném lovu čarodějnic, který si vybíral daň na něm i na mně,“ vylíčila BBC Diana Brittanová.

Sám Brittan se v době, kdy byl vyšetřován, léčil s rakovinou. Verdiktu se nedožil, zemřel šest týdnů po Beechově nařčení v lednu 2015. „Teď je jeho jméno očištěno, ale on už se to nikdy nedozví,” dodala manželka.

Beech sám na svých tvrzeních trvá a tvrdí, že je nevinný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám