Hlavní obsah

Berlínská policie rozprášila rodinný arabský gang nájemných vrahů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Rozsáhlou akci proti arabskému gangu podnikla v úterý časně ráno policie v Berlíně. Při zásahu, do kterého se zapojily desítky příslušníků zásahové jednotky, se podařilo zatknout pět hledaných osob patřících k velkému rodinnému klanu. Šestý podezřelý je stále na útěku. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Zásahová jednotka německé policie. Ilustrační foto

Článek

Policejní mluvčí Stefan Redlich sdělil, že operace souvisela s blíže neurčeným množstvím nájemných vražd ve zločineckém prostředí. Týkala se i loupežného přepadení luxusního obchodního domu KaDeWe, které před půldruhým rokem vyvolalo velký rozruch.

Během přepadení KaDeWe v prosinci 2014 ukradlo pět mužů hodinky a šperky v hodnotě 817 tisíc eur (přes 22 miliónů korun). Kvůli tomuto zločinu nyní stojí před zemským soudem v Berlíně dva podezřelí muži ve věku 26 a 29 let.

Šestnáct domovních prohlídek

Pondělní akce proti kriminálnímu rodinnému klanu se zúčastnilo 220 policistů, včetně 60 příslušníků elitní zásahové jednotky.

Strážci zákona provedli celkem 16 prohlídek bytů a firemních objektů ve třech čtvrtích německé metropole se zvláštním zaměřením na obvod Neukölln. Pátrali po šesti mužích ve věku od 20 do 56 let, na něž vydalo státní zastupitelství zatykače.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám