Hlavní obsah

Belgická policie dopadla třetího teroristu z letiště, je to novinář

• Aktualizováno

Zadržený muž, jenž byl na záznamech bezpečnostních kamer vedle sebevražedných atentátníků, kteří se v úterý odpálili na bruselském letišti Zaventem, se jmenuje Fayça Cheffou. S odvoláním na policejní zdroje to napsal belgický deník Le Soir. Fayça Cheffou je podle listu novinářem na volné noze. Muž byl zatčen a obviněn z podílu na teroristických vraždách a dalších zločinech.

Foto: Handout, Reuters

Podle belgického tisku je třetím mužem zachyceným kamerami na letišti Zaventem Faycal Cheffou.

Článek

Během prohlídky jeho bytu policie nenašla žádné zbraně ani výbušniny, uvedl prokurátor. Podle listu Le Soir Cheffoua identifikoval taxikář, který atentátníky v úterý vezl na letiště.

Cheffoua zachytily kamery v doprovodu Brahima El Bakraouiho a Najima Laachraouiho, kteří se později na bruselském letišti vyhodili do povětří. Na letišti zahynulo jedenáct lidí a při obdobném útoku v bruselském metru přišlo o život 20 osob. Zranění utrpělo 340 lidí. Dosud se hovořilo o 300 zraněných. V nemocnicích je stále asi stovka lidí, 23 z nich leží na jednotkách intenzivní péče.

Od úterních pumových útoků bylo zatím zatčeno nejméně 11 lidí: devět v Belgii a dva v Německu, upřesnila v sobotu agentura Reuters. K útokům se přihlásila extremistická organizace Islámský stát. [celá zpráva]

Belgický prokurátor také oznámil, že obvinil z terorismu i dva zadržené v Belgii v rámci vyšetřování jiných případů. Rabah N. se podle něj podílel na přípravě nového atentátu ve Francii, který ve čtvrtek zmařila francouzská policie. Aboubakara A. obvinil z účasti v teroristické skupině v Belgii. [celá zpráva]

O dalších 24 hodin prokuratura v sobotu prodloužila vazbu Abderahmanovi Ameroudovi, kterého zadrželi policisté při páteční razii v bruselské čtvrti Schaarbeek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám