Hlavní obsah

Autobus, jemuž selhaly brzdy, vjel v Rusku do dělníků. Šest jich zabil

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jekatěrinburg

Podnikový autobus dceřiné společnosti Rosatomu vjel ve čtvrtek ráno v ruském Lesném na zastávce do lidí, šest z nich zabil a patnáct zranil. Podle předběžného šetření autobusu selhaly brzdy.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Havarovaný autobus v továrně v Lesném

Článek

Autobus, který vezl dělníky do práce ve společnosti Elektrochimpribor, sjížděl ze svahu směrem k bráně závodu. Tu kvůli nefunkčním brzdám prorazil a na zastávce uvnitř areálu smetl pracovníky, kteří čekali na svoz po noční službě.

„Zemřelo šest lidí a předběžně patnáct dalších, kteří utrpěli různě těžká zranění, bylo převezeno do nemocnice za účelem poskytnutí nezbytné pomoci,“ řekl agentuře Interfax mluvčí sverdlovské pobočky ministerstva vnitra Valerij Gorelych.

„Podle předběžných údajů neprošel autobus pravidelnou údržbou a jeho brzdy selhaly. Řidič proto nemohl stroj ovládat,” přiznal Gorelych.

V Peru se zřítil autobus do 200 metrů hluboké strže, nejméně 17 mrtvých

Svět

„Řidič ještě začal troubit, aby lidi upozornil na nebezpečí. Cestující uvnitř autobusu pak instruoval, aby se seskupili a drželi se madel. Pět z nich pak utrpělo lehčí zranění,” dodal Gorelych s tím, že zkušený řidič, který dělá šoféra autobusu 28 let, nebyl pod vlivem alkoholu.

Podle Elektrochimpriboru, který je jedním z klíčových podniků pro výrobu jaderných zbraní, a proto stojí v uzavřené oblasti, patří autobus jekatěrinburskému podniku pro automobilovou přepravu.

Reklama

Výběr článků

Načítám