Hlavní obsah

Anarchisté hrozí italskému premiérovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Italští anarchisté ve středu pohrozili premiérovi Mariovi Montimu, že na něho zaútočí. Podle nich by mohl dopadnout jako šéf italské energetické společnosti Ansaldo Nucleare Roberto Adinolfi, kterého před týdnem postřelil do nohy maskovaný motorkář.

Foto: Novinky

Článek

Dopisy s výhrůžkou, podepsané kalabrijskou odnoží Neformální anarchistické federace (FAI), byly zaslány do centrál dvou italských novin na jihu země. "Prohlašujeme, že Monti je jedním ze sedmi, kteří zbývají," uvádí se v textu.

Do čela žebříčku lidí, proti nimž mají směřovat atentáty, zařadili anarchisté ředitele odboru pro jižní Itálii v agentuře Equitalia, která má na starosti výběr daní.

Italské ministerstvo vnitra už začalo kvůli rostoucímu počtu útoků uvažovat o tom, že úřady, soudce a politiky bude hlídat také armáda. [celá zpráva]

Anarchisté prohlásili, že budou brát každou sebevraždu spáchanou v Itálii někým ze zoufalství nad finanční situací za vraždu spáchanou státem, která bude následně příkladně potrestána. Dali také najevo, že se mstí za uvěznění svých osmi příslušníků v Řecku.

Reklama

Související témata:

Související články

V Janově postřelili šéfa jaderné firmy

Ředitele italské společnosti Ansaldo Nucleare vyrábějící zařízení pro jadernou energetiku postřelili v pondělí v Janově. Neznámý střelec na motocyklu zasáhl...

Výběr článků

Načítám