Hlavní obsah

Alžběta II. se nakazila koronavirem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Britská královna Alžběta II. se nakazila koronavirem, uvedla v neděli agentura Reuters. Má příznaky jako při mírném nachlazení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britská královna Alžběta II. na záběrech z 16. února 2022Video: Reuters

 
Článek

„Buckinghamský palác potvrzuje, že královna měla dnes pozitivní test na covid. Její veličenstvo má mírné příznaky podobné nachlazení. Očekává se, že bude v následujícím týdnu pokračovat v lehkých činnostech ve Windsorském paláci,“ stojí v prohlášení, které ocitoval list The Guardian.

„Bude jí poskytována lékařská péče a bude se řídit všemi pokyny,“ dodal v prohlášení Buckinghamský palác.

Foto: Reuters

Britská královna Alžběta II. na záběrech z 16. února 2022

Pětadevadesátiletá panovnice je očkovaná, první dávku vakcíny dostala v lednu 2021 a BBC předpokládá, že dostala i všechny následující včetně posilující.

Covid-19 nedávno prodělal i královnin syn a následník trůnu Charles a jeho manželka Camilla. Protože se Charles před pozitivním testem setkal i s Alžbětou, spekuluje se, jestli se panovnice od něj nemohla nakazit.

Alžběta II. se podle listu měla 8. února vidět s princem Charlesem. O několik dní později měl princ pozitivní test na koronavirus.

Princ Charles má koronavirus. Byl v kontaktu s královnou

Zahraniční

Poté měla pozitivní test i jeho manželka, vévodkyně z Cornwallu. Vévodkyně se nakazila poprvé, Charles se nakazil covidem už podruhé a rychle se zotavil.

Zdraví královny, která letos slaví 70 let na trůnu, je v Británii pečlivě sledované.

Před pár dny panovnice připustila, že má problémy s pohybem. Loni v říjnu strávila noc v nemocnici kvůli blíže neupřesněnému zdravotnímu neduhu. Lékaři jí tehdy doporučili, aby si odpočinula.

Britská královna Alžběta II.: Nejdéle vládnoucí žena v dějinách

Historie

Reklama

Výběr článků

Načítám