Hlavní obsah

Alžběta II. kývla na Harryho a Meghaninu nezávislost: „Chápu jejich přání žít jako rodina”

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Královna Alžběta respektuje přání svého vnuka Harryho a jeho manželky Meghan, aby vedli nezávislý život. Pro oba se proto dohodla „přechodná fáze“, během níž budou oba trávit určitý čas ve Velké Británii a Kanadě, oznámila britská panovnice v prohlášení po téměř dvouhodinové rodinné schůzce, kterou svolala na pondělí.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Královna Alžběta II., princ Harry a jeho manželka Meghan sledují leteckou přehlídku nad Buckinghamským palácem, červenec 2018.

Článek

„Zůstanou součástí rodiny,“ oznámila britská panovnice na adresu Harryho a Meghan. Ve svém prohlášení ujistila, že Harry i Meghan mají podporu Buckinghamského paláce.

Panovnice současně respektuje jejich přání, aby žili více nezávislým životem, i když by byla raději, kdyby oba plnili své role v královské rodině.

Bál jsem se, že se Meghan zhroutí, vysvětlil Harry nečekané rozhodnutí odejít „do civilu”

Evropa

Panovnice také odpověděla na Harryho a Meghaninu žádost o finanční nezávislost. Harry a Meghan dali jasně najevo, že ve svém „novém životě” nechtějí být závislí na veřejných penězích, uvedla ve svém veřejném prohlášení.

Královská rodina se podle královny dohodla na „přechodná fázi“, během níž budou oba trávit čas ve Velké Británii a Kanadě.

Harry a Meghan našli útočiště u kontroverzního kanadského magnáta

Evropa

V prohlášení se rovněž uvádí, že její rodina musí vyřešit „složité záležitosti a že ještě zbývá vykonat určitou práci”. Konečné rozhodnutí by však mělo padnout na jejich žádost v „nadcházejících dnech“.

Žádné tituly

Deník Daily Mail si povšiml, že královna ve svém prohlášení nazývá oba křestními jmény, neuvádí jejich tituly. Tuto skutečnost dává deník do souvislosti s možností, že pár by o ně mohl přijít.

Harry i jeho starší bratr, princ William také popřeli zprávy o vzájemné roztržce mezi svými rodinami ve společném prohlášení. Daily Mail si ale všiml, že William přijel na rodinnou schůzku na Sandringham zhruba 15 minut před začátkem, což naznačuje, že se rozhodl vynechat  oběd se svým bratrem a královnou a také Charlesem, který dorazil už v neděli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám