Hlavní obsah

Airbusu v Paříži začal hořet motor, osm pasažérů se zranilo

Paříž
Aktualizováno

Zřejmě až osm zraněných si vyžádal požár, který ve středu zachvátil pravý motor Airbusu A320 španělské nízkonákladové společnosti Vueling Airlines těsně před odletem z Paříže do Alicante. Příčinu požáru dosud nejsou jasné, napsala agentura AFP s odvoláním na místní úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Airbusu začal v Paříži hořet motor, osm pasažérů se zraniloVideo: Reuters

 
Článek

Letoun se 169 cestujícími na palubě stál kolem půl jedenácté na startovací dráze letiště Orly, když z jednoho z motorů začal stoupat černý kouř. Ihned přijeli hasiči, kteří oheň záhy zlikvidovali. Cestující byli evakuováni skluzavkami, přičemž někteří z nich se lehce zranili. Podle AFP šlo o šest, podle Reuters o osm osob. Nebylo specifikováno, zda se zranili cestující, či posádka.

"Hasiči přijeli za necelé dvě minuty... letecký personál otevřel dveře, spustil skluzavky a letuška nás španělsky vyzvala, abychom se evakuovali," vypověděl cestující Terry Volante, který si všiml, že z motoru stoupal černý dým. Uvedl, že někteří ze zraněných měli podlitiny a odřeniny, jeden měl taky vymknutý loket. 

Mluvčí letiště Orly řekl: "Požár se podařilo rychle dostat pod kontrolu. Alarm zazněl v 10:35 a v 11:09 bylo po požáru."

Cestující odvezli na oběd do terminálu. Pokračovali do Alicanta náhradním spojem. Letadlo poskytla  španělská společnost Iberia .

Reklama

Výběr článků

Načítám