Hlavní obsah

Bomba z 2. světové války zabíjela na německé dálnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WÜRZBURG

Bomba z druhé světové války v pondělí usmrtila dělníka na dálnici A3 mezi Frankfurtem nad Mohanem a Würzburgem. Další čtyři stavbaři a jedna řidička utrpěli šok.

Článek

Výbuch zabolokoval provoz na dálnici. Místo neštěstí bylo v obou směrech na několik hodin uzavřeno a doprava přesměrována po objízdných trasách. Podle informací vyšetřovatelů výbuch nastal ve chvíli, kdy dělník s frézou sbrušoval betonovou vozovku. Stavební stroj se patrně zařízl hlouběji a narazil na explozivní materiál. Řidič frézy byl na místě mrtev.

Stroj vyskočil do vzduchu a roztrhl se na dvě části, které tlaková vlna odhodila do vzdálenosti několika set metrů. Při tom došlo k poškození několika kolemjedoucích automobilů. "Výbuch způsobil dva a půl metru hluboký a osm metrů široký kráter," řekl policejní mluvčí Karl-Heinz Schmitt.

Experti se domnívají, že bomba se pravděpodobně nacházela v betonové části několik desetiletí staré komunikace, po níž za tu dobu projely bez následků milióny vozů.

Na 22000 lidí muselo být nedávno evakuováno z domovů ve středoněmeckém městě Hannoveru, když odborníci zneškodňovali tři nevybuchlé letecké bomby z druhé světové války. Akce byla předem naplánována a obyvatelé přilehlých domů včas informováni.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám