Hlavní obsah

Auto narazilo na dálnici u Vídně do uprchlých koní

ČTK, Novinky, APA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Dva Rumuni zahynuli v noci na pondělí, když na dálničním obchvatu Vídně narazil velkoprostorový osobní vůz s rumunskou poznávací značkou do koní. Další čtyři lidé byli při nehodě zraněni.

Článek

Vůz do koní narazil na dálničním obchvatu A21 mezi klášterem Heiligenkreuz a zámečkem Mayerling. Mířil na západ na dálnici A1. Řidič se snažil třem koním, kteří unikli z nedaleké zemědělské usedlosti, vyhnout, ale dostal smyk. Dvě zvířata srazil. Když se řítil ze svahu, několikrát se převrátil. O svodidlo se zastavilo až po 187 metrech.

Čtyřiapadesátiletá žena a šestačtyřicetiletý muž zemřeli na místě nehody, řidič a cestující ve věku 53, 31 a 32 let utrpěli různě závažná zranění a byli přepraveni do nemocnice v Badenu. Při nehodě zahynuli také dva koně.

Auto bylo zcela zničeno. Dálnice A21 ve směru na západ musela být od dvou do pěti ráno uzavřena. Přestože k nehodě došlo v noci, vytvořila se na dálnici dvoukilometrová zácpa.

Reklama

Výběr článků

Načítám