Hlavní obsah

Lupiči vjeli do banky na Krétě buldozerem

Novinky, Novinky, Kathimerini News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ERAKLION

Hrubé síle dal přednost gang bankovních lupičů ve městě Kalyvas v prefektuře Chania na jihozápadě Kréty. Do pobočky banky vjeli zločinci v pondělí o půl páté ráno buldozerem, který zboural zeď peněžního ústavu.

Článek

Z banky ukradli bandité půltunový sejf s 200 000 eury (5,6 miliónu korun). Naložili lup na malý nákladní automobil. Dalších 130 000 eur (3,6 miliónu korun) získali zločinci z bankomatu v prostorách banky.

Razantně postupoval gang i na útěku, když zablokoval silnici ukradenými auty. Neváhal použít střelných zbraní. Lupiči prostřelili také pneumatiky policejního auta, které je pronásledovalo.

Policejní pátrání, do něhož byl nasazen i vrtulník, nepřineslo velké výsledky. Vyšetřovatelé zatím našli jen dodávku, kterou použili k přepravě trezoru. Nalezli ji spálenou v blízké vesnici. Neznámá je i podoba čtyř lupičů v kuklách. 

Policie však předpokládá, že pachatelů muselo být více. Lupiči naplánovali rozsáhlou akci do nejmenších detailů. Nejprve zablokovali přístupovou cestu k bance dvěma betonářskými vozy ukradenými na blízké stavbě. Na té zcizili i buldozer.

Ani střelba však místní obyvatele nevyburcovala. Místní obyvatelé se domnívali, že někdo oslavuje střelbou svatbu, jak je v kraji zvykem. A turisty v hotelích, které vzbudila, palba do vzduchu rychle zahnala od oken.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám