Hlavní obsah

Japonský žhář si filmové studio obhlížel několik dní

Kjóto

Jednačtyřicetiletý Šindži Aoba, který je podezřelý, že zapálil studio amine filmů v Kjótu, si jeho budovu několik dní obhlížel. Uvedli to svědci, se kterými mluvila agentura Kjódó. Počet obětí čtvrtečního žhářského útoku stoupl v sobotu na 34, když zemřel jeden těžce popálený.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár filmového studia v JaponskuVideo: Reuters

 
Článek

Jedna místní obyvatelka řekla agentuře, že viděla muže podobného Aobovi u budovy studia Kyoto Animation už v pondělí. Vlekl s sebou dvě zavazadla a vypadalo to, že jsou v nich kanystry s benzínem.

Muže, který byl oblečen podobně jako žhář, viděli ve středu večer u studia i dva studenti. Jeden si po požáru uvědomil, že mu připomínal Aobu. Muž ležel na lavičce asi půl kilometru od studia.

Foto: Kyodo, Reuters

Požár filmového studia v japonském Kjótu

Aobu policisté zadrželi po žhářském útoku, když ležel zraněný před hořící budovou. Oficiálně nesdělili, jaký byl motiv, protože ho ještě nemohli formálně vyslechnout. Výpovědi svědků ale naznačují, že vinil studio, že mu ukradlo nápad na román. [celá zpráva]

V sobotu byl převezen z kjótské nemocnice do ósacké, uvedla stanice BBC.

Televizní stanice NHK uvedla, že muž byl trestán a uvězněn za krádež peněz v obchodě.

Předseda společnosti Kyoto Animation uvedl, že studio dostalo nedávno výhružné dopisy, ale neví, jestli souvisejí s případem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám