Hlavní obsah

Kvůli rozsáhlému požáru v Chorvatsku evakuovali 10 000 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novalje

Návštěvníci hiphopového hudebního festivalu Fresh Island na ostrovu Pag na chorvatské pláži Zrće byli v noci na úterý evakuováni kvůli rozsáhlému požáru. Uvedl to hudební server Billboard s odvoláním na pořadatele. Požár propukl v pondělí večer. Celkem hasiči evakuovali 10 000 lidí.

Foto: AP

Lesní požáry v Chorvatsku

Článek

„V rámci bezpečnostního předběžného opatření jsme zastavili dnešní vystoupení na základě instrukcí policie a hasičů. Ochranka odvedla fanoušky na pláž a na parkoviště za klubem Noa a navigovala lidi do kyvadlových autobusů odjíždějících z parkoviště klubu Noa u hlavní silnice do města Novalja,“ uvedli pořadatelé s tím, že prioritou je bezpečnost publika. Evakuováno bylo na 10 000 lidí a nikdo nebyl zraněn.

Evakuace se týkala i klubu Papaya.

Hlavní hvězdou pondělního večera v klubu Papaya byl Tyga a britský rapper NOT3S. Ten na Twitteru potvrdil, že nemohl vystoupit.: „Řekli, že nemohu vystoupit. Jsem v šatně od 0:30.“

Jak uvedl pro list Mirror jeden z návštěvníků festivalu Jess Stoey: „Plameny byly dvakrát tak vysoké jako stromy. Rozhodli jsme se hned odejít. Mnozí návštěvníci zaznamenali požár, ale jen si ho natáčeli a nic nepodnikali, tak jsme se rozhodli vypadnout, než začne ohromná tlačenice.“

Příčina požáru zatím není známa. Ráno dostali hasiči požár pod kontrolu. Nasadili i vodní bombardéry.

Festival je jednou z největších hiphopových akcí v Evropě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám