Hlavní obsah

Čaputová: Se Zemanem máme různé názory na mnohé věci

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenčín

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová připustila, že ve srovnání s českým prezidentem Milošem Zemanem má na některé věci jiné názory. Řekla to v páteční diskusi na trenčínském festivalu Pohoda.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová

Článek

Na adresu Zemana řekla, že je to člověk, který v politice mnohé zažil. „Má velmi silné, velmi vyhraněné názory na mnoho věcí. Choval se ke mně velmi přátelsky a s velkým respektem. Je zřejmé, že na mnohé věci máme a budeme mít různé názory," uvedla Čaputová.

Slovenská prezidentka se v diskusi se Zemanem zajímala o vnitropolitickou situaci v České republice. „Ptala jsem se na vnitropolitickou situaci, když jsme tam byla. Zajímala mě jeho reflexe protestů a dění. Musím respektovat vnitropolitické dění a legitimně zvolené představitele země. Ale snažím se citlivě pojmenovat hodnoty, kterým věřím,“ dodala Čaputová.

Během červnové návštěvy Prahy vyjádřila pochopení lidem, kteří demonstrovali na pražském Václavském náměstí proti Andreji Babišovi a za nezávislost justice. Připomněla tehdy loňské protesty na Slovensku proti vládě premiéra Roberta Fica, po nichž Fico rezignoval.

Protesty se na Slovensku konaly po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám