Hlavní obsah

Exploze vyrazila stěny domu ve Vídni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

Nejméně dvanáct zraněných si vyžádala ve středu silná exploze, která poničila pětipatrový dům ve vídeňské čtvrti Wieden. Část budovy se zřítila, uvedla s odvoláním na hasiče agentura APA a může se zřítit celá stavba. Pod troskami přitom mohou být ještě lidé. Vídeňská policie na Twitteru napsala, že pravděpodobně vybuchl plyn.

Foto: Reuters

Sanitky zasahující ve Vídni po výbuchu plynu

Článek

Čtvrtí jižně od centra města, ve které stojí mimo jiné známý kostel svatého Karla (Karlskirche), výbuch otřásl krátce po 16:30.

Exploze si vyžádala nejméně dvanáct zraněných. Dva lidé utrpěli těžká, deset lehká poranění.

V poškozené budově je celkem 22 bytů, v nichž je hlášeno 42 lidí. Záchranáři stále pátrají po možných další obětech neštěstí. Podle mluvčího hasičů by pod troskami na ulici před domem mohly být zavaleny jedna až dvě osoby. Podle policie hrozí, že se rohový dům zřítí. Sousední obytná budova, kterou výbuch rovněž poškodil, ale ohrožena není.

Foto: Reuters

Škody po výbuchu plynu ve vídeňském domě

„Několik poschodí možná až dvou domů, v nichž je vícero bytů, se částečně zřítilo,” uvedla na Twitteru policie. Příčinou neštěstí byl podle ní „pravděpodobně výbuch plynu”.

Podobně o tom mluví také hasiči. „Když jsme dorazili na místo neštěstí, cítili naši lidé ještě pach plynu. Proto považujeme výbuch plynu za možný až pravděpodobný," uvedli.

Oblast kolem ulice Pressgasse, ve které poničený dům stojí, policisté uzavřeli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám