Hlavní obsah

Na jihu Maďarska zadrželi policisté 50 migrantů, vrátili je do Srbska

Právo, Ivan Vilček, Budapešť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padesát migrantů se ve středu ve třech skupinách pokusilo dostat na maďarské území přes hranice se Srbskem. Maďarská policie je zadržela a vrátila na území Srbska.

Foto: Policie.hu

Maďarská policie zadržela ve středu 50 migrantů

Článek

První skupina byla zadržena 45 minut po půlnoci na středu v katastru města Szeged. „Bylo v ní šest Iráčanů,“ upřesnil web police.hu. Po dvou hodinách zastavili policisté automobil na dálnici M5. „Ve vozidle se srbskou registrační značkou byli kromě srbského řidiče čtyři Afghánci. Občan Srbska byl obviněn z převaděčství,“ uvedl web police.hu.

V šest hodin ráno u obce Ásotthalom našli policisté další skupinu migrantů z Afghánistánu. „U státní silnice číslo 55 se zdržovalo 40 mužů z Afghánistánu,“ upřesnil web. Všichni ilegální migranti byli pod dohledem maďarských policistů transportováni ke hraniční bariéře a vráceni na srbské území.

V roce 2015 v čase vrcholící migrační krize postavilo Maďarsko plot po celé délce hranice se Srbskem. Postupně byla zde vybudována dvojí bariéra a mezi ploty neustále hlídkují maďarští policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám