Hlavní obsah

Záchranáři našli v Dunaji další dvě těla

Právo, Ivan Vilček (Budapešť)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

V Dunaji byla ve středu nalezena další dvě těla, maďarská policie večer potvrdila, že je identifikovala. Jde o dvě jihokorejské ženy, které se před týdnem plavily na vyhlídkové lodi Mořská panna. Počet obětí tragédie se tak zvýšil na 15 a 13 lidí se stále pohřešuje.

Foto: MTI

Záchranná akce u Markétina mostu v Budapešti

Článek

Jedno tělo vyplavalo na hladinu přímo v Budapešti a druhé bylo nalezeno 50 kilometrů po proudu od hlavního města, uvedl server index.hu.

Před týdnem narazila hotelová loď Viking Sigyn u budapešťského Markétina mostu do menší vyhlídkové lodě Mořská panna, která šla za sedm sekund ke dnu. Na palubě bylo 35 lidí - dva členové posádky a 33 jihokorejských turistů. Sedm lidí se podařilo zachránit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěči vylovili z Dunaje další tělo obětiVideo: Reuters

Ve středu dorazil z Komáromu do Budapešti lodní jeřáb Ádám Clark s nosností 200 tun. Zatím kotví ve čtvrti Újpest na okraji hlavního města a k místu havárie se přesune v nejbližších dnech.

„Potřebujeme, aby hladina Dunaje klesla na 420 centimetrů, jinak se nevejdeme pod Markétin most,“ řekl kapitán lodního jeřábu Gyula Gyenei. Hladina Dunaje ve středu dosahovala 451 centimetrů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila okamžik, kdy do menšího člunu na Dunaji narazil většíVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám