Hlavní obsah

Maďaři, kteří se v Česku pokusili zabít taxikáře, půjdou do vězení

Právo, Ivan Vilček, Budapešť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

K devítiletému a šestiletému trestu odsoudil budapešťský soud dva Maďary, kteří se v roce 2017 pokusili v Česku zavraždit taxikáře. Agenturu MTI o tom ve čtvrtek informoval prokurátor Tibor Ibolya. Rozsudek zatím není pravomocný, prokurátor se může odvolat do tří dnů.

Foto: Profimedia.cz

Soud v Budapešti. Ilustrační foto

Článek

Občané Maďarska ve věku 20 a 24 let se 23. srpna 2017 vydali do České republiky hledat práci. „Po několika dnech se rozhodli vrátit do Maďarska,“ uvedl prokurátor.

Neměli peníze na jízdenku, ale stejně nastoupili do vlaku, který směřoval do Budapešti. Průvodčí je z vlaku vysadil v Pardubicích.

Před zdejším nádražím nasedli do taxíku, dali se odvézt na opuštěné místo, kde řidiče přepadli. Mladší z mužů chtěl taxikáře uškrtit ocelovým lankem. „Řidiči se podařilo dát prsty mezi lanko a krk. To mu pravděpodobně zachránilo život,“ konstatovala agentura. Taxikáři se podařilo uprchnout a utrpěl jen lehká zranění.

V České republice bylo proti dvěma občanům Maďarska zahájeno trestní řízení ve věci pokusu o vraždu, které dokončily maďarské úřady.

Reklama

Výběr článků

Načítám