Hlavní obsah

Obviněný z vraždy Kuciaka žádá o odpuštění

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Jeden z obviněných z vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové napsal pozůstalým dopis, v němž je žádá o odpuštění. Televize Markíza uvedla, že autorem dopisu je Zoltán Andruskó, který v případě figuruje jako zprostředkovatel a jako první začal spolupracovat s policií.

Foto: Bundas Engler, ČTK/AP

Ján Kuciak a Martina Kušnírová na pietní fotografii

Článek

Obě rodiny dostaly ručně psaný dopis se stejným obsahem ve stejný den před velikonočními svátky. „Pozůstalí potvrdili, že dopis dostali, ale rozhodli se, že jeho obsah nezveřejní,“ uvedla televize.

„Ruce se mi třásly, když jsem dopis otevřela a přečetla. Mám takové smíšené pocity. Nevím, co vlastně teď chce,“ řekla televizi Zlatica Kušnírová, matka zavražděné dívky.

Pachatelům podle svých slov nedokáže odpustit. „Byla to dlouhodobě připravovaná poprava,“ upozornila.

Kuciaka a Kušnírovou zastřelili 21. února 2018 v jejich domě v obci Veľká Mača v okresu Galanta. Před časem se k vraždě přiznal bývalý voják Miroslav Marček. Kromě Andruskóa a Marčeka jsou ve vazbě rovněž Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a kontroverzní podnikatel Marian Kočner, který v minulosti Kuciakovi vyhrožoval. Právě Kočner měl být objednavatelem vraždy.

Reklama

Výběr článků

Načítám