Hlavní obsah

Sanitka zmatkovala mezi závorami v Polsku, náraz vlaku nepřežili dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragická nehoda se odehrála ve čtvrtek na železničním přejezdu u městečka Puszczykowo jižně od polské Poznaně. Vlak tam smetl sanitku, která po zcela nepochopitelném manévru uvázla na kolejích, píše server wiadomosci.wp.pl. Při nehodě zahynul lékař a záchranář, řidič sanitky přežil, ale je v kómatu. Ve voze nebyl pacient.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sanitka podle výpovědí svědků uvázla za nejasných okolností mezi závorami na železničním přejezdu. „Byli jsme už pár minut na nástupišti a čekali jsme na vlak, kterým se měl přítel vrátit do Poznaně, než se to stalo. Viděli jsme na železniční přejezd a já s obavami sledovala sanitku na kolejích,“ popisovala okamžiky před nehodou paní Alice, která přítele doprovázela.

Nejprve si myslela, že jde o nějaký mimořádný zásah, protože sanitka vjela na železniční přejezd, když už byly závory spuštěné. Řidič se ale začal na přejezdu podivně točit. Svědkyně se domnívala, že řidiče postihl kolaps. „Chtěla jsem k němu běžet a varovat ho, že se blíží vlak, ať okamžitě odjede. Ale najednou se ozvala ohromná rána. Vypadalo to jako výbuch bomby,“ popsala.

Rychlík, který směřoval z Katovic do Gdyně, narazil do vozu, jenž zůstal na kolejích. „Všude byl prach, vzduchem létaly kusy auta a vnitřního vybavení,“ popisuje žena.

BEZ KOMENTÁŘE: Vlak na Příbramsku smetl sanitkuVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Okamžitě volala o pomoc. „Sbírala jsem odvahu, abych se podívala do trosek vozu, na rozdrcené muže,“ dodala. Ve vlaku, který smetl sanitku, se nikdo nezranil.

Reklama

Výběr článků

Načítám