Hlavní obsah

Macron je vyčerpaný a sám, v Elysejském paláci vládne chaos, píše tisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Na pokraji vyhoření, fyzicky vyčerpaný a sám. Tak popsal francouzský list Le Parisien prezidenta Emmanuela Macrona uprostřed jeho pětiletého funkčního období. List se odkazuje na informace ze zdrojů blízkých hlavě státu.

Foto: Pool New, Reuters

Francouizský prezident Emmanuel Macron

Článek

„Je na pokraji vyhoření,“ citoval list osobu blízkou jedenačtyřicetiletému Macronovi. „Ještě že ho nalíčí, jinak by se vidělo, jak je vyřízený,“ dodal další zdroj.

Macron se od poloviny loňského listopadu potýká s protivládními demonstracemi takzvaných žlutých vest, navíc ho opustila řada dlouholetých poradců a nejbližších spolupracovníků.

„Je tu někdo, kdo pro mne pracuje, kdo mi pomůže?“ zlobil se podle Le Parisien Macron během jedné z nekonečných debat v regionech, když zjistil, že v sále není žádný z jeho poradců. „Tato scéna je pro Macronovo vládnutí typická. Je sám, opravdu sám,“ konstatoval list.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Francouzský prezident Emmanuel Macron.

Na Macrona se podle jednoho z nejmenovaných výše postavených ministrů obracejí všichni se vším, protože jinak není na koho. „A on navíc odpovídá,“ dodal ministr.

Macrona od nástupu do úřadu v květnu 2017 opustilo několik ministrů a poradců, připomíná Le Parisien.

„Dobyvačná skupinka poradců, kteří (Macrona) doprovázeli k vítězství, je tatam. S postupem času se jejich energie vyčerpala, jsou opotřebení,“ napsal deník. Jeden z ministrů podle něj dokonce označil současnou situaci v Elysejském paláci za chaos.

Reklama

Výběr článků

Načítám