Hlavní obsah

Diamantový miliardář zemřel při zákroku na zvětšení penisu

Král diamantů Ehud Arye Laniado zemřel na pařížské soukromé klinice během operace na zvětšení penisu, napsal server deníku Daily Mail. Bylo mu 65 let. Během zákroku ho postihl rozsáhlý infarkt, kterému navzdory veškeré lékařské péči podlehl.

Foto: Mercury Diamond

Ehud Arye Laniado

Článek

Belgická média uvedla, že Laniada postihl infarkt ve chvíli, kdy mu byla aplikována do penisu speciální látka. Úmrtí potvrdila i společnost Omega Diamonds, která sídlí v belgických Antverpách.

„S velkým zármutkem oznamujeme, že náš zakladatel Ehud Arye Laniado zemřel v sobotu 2. března 2019. Bylo mu 65 let. Prožil výjimečný život. Místem jeho posledního odpočinku se stane Izrael. Všem nám bude chybět,“ napsala firma v prohlášení.

Jaký byl přesně Laniadův majetek, není známo. Odhaduje se například z nedoplatků na daních, které byly v řádu miliard eur.

Je to bizarní konec jednoho z největších odborníků na surové i broušené diamanty a současně jednoho z nejtajemnějších lidí, napsal server Tageszeitung.de. Připomněl, že Laniado začínal v Izraeli svou kariéru jako masér a postupně se stal jednou z nejdůležitějších postav světového obchodu s diamanty.

Jeho slabostí byl vzhled, píše Daily Mail s odvoláním na jednoho z jeho přátel. „Říkali jsme mu Argentinec, protože vypadal jako tanečník. Vždy byl zaměřen na svůj vzhled,“ řekl. Ocenil jeho schopnosti. „Měl ohromný talent. Byl největším odborníkem na světě na oceňování surových diamantů,“ dodal.

Přesné jmění Laniada není známé, také jeho soukromý život je obestřen tajemstvím. Ví se pouze to, že vlastnil v Monaku jeden z nejluxusnějších střešních bytů v hodnotě 30 milionů liber (891 milionů korun) a dům v kalifornském Bel Air, kde se pořádaly okázalé večírky.

Jeho jméno je ale spojeno také s několika skandály. Jeho firma byla zmiňována v aféře, kterou ve Francii začala média nazývat Angolagate. Týkala se nelegálního vývozu zbraní do Angoly v devadesátých letech v hodnotě téměř 800 milionů dolarů.

Belgické celní úřady ho obviňovaly z daňových úniků, údajně neměl se svým obchodním partnerem poskytnout úplné informace o některých diamantech dovážených z Konga a Angoly. Po obchodníkovi požadovaly doplatky na daních ve výši 4,6 miliardy eur. Dvě soudní instance žádost belgického celního úřadu zamítly, ten se ale odvolal a 14. března se měl Laniado účastnit dalšího soudního řízení, napsal Daily Mail.

Reklama

Výběr článků

Načítám