Hlavní obsah

Soud poslal za výhrůžky bratra teroristy ze Štrasburku do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štrasburk

Francouzský soud v pondělí za výhrůžky smrtí zveřejněné na Facebooku odsoudil bratra Chérifa Chekatta, zabitého pachatele prosincového teroristického útoku ve Štrasburku. Osmatřicetiletý Malek Chekatt dostal půlroční nepodmíněný trest vězení a půlroční podmínku, uvedla agentura AFP.

Foto: Handout, Reuters

Podoba střelce ze Štrasburku na policejní výzvě

Článek

Na facebookovém účtu přisuzovaném Maleku Chekattovi se v pátek objevily příspěvky, které naznačovaly, že by mohl plánovat teroristický útok. Zveřejněny na něm byly mimo jiné výhrůžky smrtí a fotografie zbraní, napsala AFP. V pátek odpoledne byl proto Chekatt zadržen.

Po pondělním vynesení rozsudku u štrasburského soudu Chekatt neputoval rovnou do vězení, ale byl propuštěn na svobodu, neboť by se měl podrobit psychiatrickému vyšetření a do vězení nastoupit později. Podle agentury AFP je nicméně možné, že mu trest vězení bude zmírněn.

Teroristický útok z 11. prosince loňského roku si vyžádal pět obětí. Jeho pachatel, Malekův mladší bratr Chérif Chekatt, byl zabit při policejním zásahu o dva dny později.

Reklama

Výběr článků

Načítám