Hlavní obsah

Návrhář Karl Lagerfeld nebude mít žádný pohřeb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádná smuteční ceremonie, žádný pohřeb. Módní návrhář Karl Lagerfeld, který zemřel v úterý v pařížské nemocnici, si přál kremaci a jeho popel by měl být rozptýlen. Napsal ve středu server týdeníku Focus s odkazem na návrhářovu firmu.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Karl Lagerfeld

Článek

„Respektujeme přání Karla Lagerfelda,” řekl mluvčí Lagerfeldova módního domu německé tiskové agentuře DPA ve středu v Paříži. Zatím není jasné, co se stane s návrhářovým impériem a majetkem.

V loňském rozhovoru pro dubnové vydání časopisu Numéro řekl, že by chtěl být po smrti zpopelněn. „Požádal jsem o to, abych byl zpopelněn. Můj popel by měl být rozptýlen s popelem mé maminky a popelem Choupette, pokud zemřou přede mnou,“ řekl návrhář v rozhovoru. Choupette je návrhářova milovaná kočka.

Jeden z nejvlivnějších módní návrhářů 20. století zemřel v 85 letech v pařížské Americké nemocnici. Hospitalizován byl podle deníku Paris Match v pondělí večer.

Reklama

Výběr článků

Načítám