Hlavní obsah

Desetitisíce lidí na odborářské demonstraci v Římě demonstrují za snížení daní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

V centru Říma se v sobotu na protivládní demonstraci svolané velkými odborovými svazy sešly desetitisíce lidí. Požadují, aby kabinet snížil daňovou zátěž a přijal opatření k posílení hospodářského růstu a zaměstnanosti. Informovala o tom agentura ANSA.

Foto: Profimedia.cz

Vůdce protestu Maurizio Landini (uprostřed) na snímku z roku 2011.

Článek

Demonstranti kritizují i vládní plán zavedení základního příjmu pro chudé 780 eur, který podle nich sníží motivaci lidí hledat si práci. [celá zpráva]

Demonstranti se sešli na centrálním náměstí Piazza della Repubblica a jejich zástupy se táhly až k bazilice svatého Jana Lateránského, uvedla agentura APA. Řada lidí měla transparenty s hlavním heslem demonstrace, které zní „Futuro al lavoro” (Budoucnost v práci).

Vůdcem protestu, který svolaly velké odborové svazy CGIL a CISL, je nový šéf prvně jmenované centrály Maurizio Landini. Ten je hlasitým kritikem vládní koalice protestního Hnutí pěti hvězd a protiimigrační Ligy Severu.

Kromě odborářů se do protestu proti vládě zapojila i italská odnož francouzského hnutí žlutých vest. Nejvyšší představitelé kabinetu, vicepremiér Matteo Salvini (Liga Severu) a premiér Luigi Di Maio, přitom ve svých vyjádřeních francouzské žluté vesty podpořili.

Reklama

Výběr článků

Načítám