Hlavní obsah

Španělští záchranáři našli tělo chlapce, který spadl do šachty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid
Aktualizováno

Španělští záchranáři v noci na sobotu našli mrtvé tělo dvouletého chlapce, který před 13 dny spadl do úzké, hluboké šachty v provincii Málaga na jihu země. Informovaly o tom místní úřady.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Španělští záchranáři našli tělo mrtvého dvouletého chlapceVideo: Reuters

 
Článek

Chlapec Julén spadl do zhruba 25 centimetrů širokého a 100 metrů hlubokého vrtu, který vznikl při hydrogeologickém průzkumu. Uvázl zhruba ve dvou třetinách šachty a přístup k němu blokovala hornina.

Záchranáři proto zahájili ražbu druhého tunelu, kterým chtěli k chlapci proniknout. Po 13 dnech ale našli jen pozůstatky dítěte.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Španělští horníci hloubí paralelní šachtu podél té, do které dvouletý chlapec spadlVideo: Reuters

Dvouletý Julén utekl v neděli před dvěma týdny rodičům u Totalánu v hornaté oblasti na severovýchodě provincie Malaga, když byli na procházce. [celá zpráva]

Otec zavolal policii s tím, že zřejmě spadl do vrtu. Při pádu prý křičel, ale pak už nevydal ani hlásku.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Pohřební služba odváží tělo chlapce.

Pokusný vrt, který vznikl při hydrogeologickém průzkumu před měsícem, nebyl nijak chráněn, protože měl průměr jen 25 cm.

Podle španělských médií rodiče postihla tragédie již v roce 2017. Jejich tříletý syn náhle zemřel na zdravotní potíže při procházce po pláži.

Reklama

Výběr článků

Načítám