Hlavní obsah

Před kanceláří AfD u Drážďan vybuchla nálož, tři podezřelé zadrželi

– Drážďany • Aktualizováno

Před kanceláří protimigrační Alternativy pro Německo (AfD) v saském Döbelnu vybuchla ve čtvrtek večer nálož. Exploze nikoho nezranila, ale poničila kancelář, okna a dveře dvou okolních budov a dvojici aut zaparkovaných v ulici. Shořel také stranický propagační materiál, který byl v kanceláři. Policie v pátek zadržela tři podezřelé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Před sídlem pravicové německé strany AfD vybuchla bombaVideo: AP

 
Článek

Zatím neznámá látka ve městě, které leží nedaleko Drážďan, explodovala kolem 19:20. Poškodila dveře, okno a štít kanceláře, v ní shořel propagační stranický materiál. Požár likvidovali hasiči. Policie okolí budovy uzavřela a zahájila vyšetřování. Výši škod neuvedla.

Foto: Willnow Sebastian, ČTK

Kancelář AfD v Döbelnu, kde vybuchla nálož

V pátek dopoledne oznámila, že zadržela tři podezřelé ve věku 29, 32 a 50 let. „Rychle zapojené oddělení pro násilné trestné činy zemské policie a cílená opatření kolegů z policejního ředitelství v Chemnitzu vedly k rychlému zadržení tří podezřelých,“ řekl předseda zemské police v Sasku Petric Kleine podle německé mutace Huffpostu.

Velitel policie sdělil ještě před tím listu Leipziger Volkszeitung, že má podezření, že jde o politicky motivovaný čin.

Zločin odsoudil v pátek na Twitteru saský vicepremiér Martin Dulig (SPD). „Násilí nepatří k prostředkům demokracie. S AfD se musí bojovat politicky, a ne pomocí náloží. Tento útok pomáhá AfD a škodí demokracii.“

Populistická protimigrační strana se terčem útoku nestala poprvé. V polovině prosince někdo poškodil kancelář AfD v nedalekém saském městě Borna, když hodil do okna obkladovou desku. V září se zase terčem vandalismu stala kancelář AfD v Chemnitzu a kancelář člena Spolkového sněmu za tuto protiimigrační stranu Jense Maiera v Drážďanech. Obě byly pocákány barvou.

Reklama

Výběr článků

Načítám