Hlavní obsah

Papež František během mše velebil Pannu Marii i všechny matky

Papež František během úterní novoroční mše velebil nejen Pannu Marii, ale rovněž všechny matky. Jejich láska představuje základ lidstva a je lékem pro dnešní svět, který je často rozdělený a plný samoty, strádání a hořkosti, uvedl. Tradiční mše se konala u příležitosti církevního svátku Slavnost Matky boží Panny Marie. Římskokatolická církev zároveň slaví 52. Světový den míru.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Papež František Pannu Marii a všechny matky.

Článek

„Musíme se učit od matek, že hrdinství se projevuje sebeobětováním, síla soucitem a moudrost pokorou,” řekla hlava katolické církve ve svém kázání.

Právě matky jsou osobami, které vědí, jak děti vzít za ruku a láskyplně je uvést do života, citoval z papežova prohlášení server Crux, který se zabývá zprávami z katolické církve.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Papež František při úterní mši

Někdy se podle Františka mohou děti začít ubírat špatnou cestou, myslet si, že jsou silné a svobodné, ale stanou se z nich ztracení a zotročení lidé, kteří zapomněli na lásku svých matek a žijí v hněvu a hořkosti.

Jak papež rovněž poznamenal, být „lstivý a zákeřný” bývá někdy považováno za známku síly, „nejde však o nic jiného než slabost”.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Papež při úterní mši

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám