Hlavní obsah

Italský mafián odsouzený na 19 let držel jako rukojmí pošťačky

– Řím • Aktualizováno

Francesco Amato nedávno odsouzený na 19 let vězení za vazby na mafii držel v pondělí jako rukojmí čtyři zaměstnankyně pošty v obci Pieve Modolena u města Reggio Emilia na severu Itálie. Byl ozbrojený nožem a chtěl mluvit s ministrem vnitra Matteem Salvinim. Nakonec se po sedmi hodinách vzdal.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Francesco Amato vstoupil v devět ráno na poštu v Pieve Modolena se slovy: „Všechny vás zabiju.” Nejprve z pošty vykázal všechny zákazníky a vzal jako rukojmí pět zaměstnankyň. Později jednu z nich, které se přitížilo, propustil, uvedl deník La Repubblica.

Podle bratra dotyčného šlo o demonstrativní čin. Policisté na místě ale zvažovali zásah, protože muž nespolupracoval. Nakonec po sedmi hodinách propustil i zbylé rukojmí a vzdal se. Nikdo nebyl při akci zraněn.

„Jsem ten, kterého odsoudili na 19 let,” řekl ještě útočník. V italském městě Reggio Emilia na konci října padly rozsudky v rozsáhlém procesu Aemilia, v němž bylo obžalováno na 150 lidí ze spolupráce s kalábrijskou mafií 'Ndrangheta. Odsouzeno bylo celkem 129 osob, včetně italského fotbalisty a mistra světa z roku 2006 Vincenza Iaquinty a jeho otce. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám