Hlavní obsah

V rakouských Alpách pátrají po dvou Češích

Rozsáhlou pátrací akci vede na pět desítek rakouských záchranářů v oblasti hory Hochalmspitze v rakouských Vysokých Taurách. Pátrají po dvojici horolezců z České republiky, uvedl v úterý server orf.at.

Foto: Profimedia.cz

Hora Hochalmspitze v rakouských Vysokých Taurách

Článek

Akce odstartovala už v pondělí, kdy záchranáři pomáhali turistům z Maďarska. Jeden z nich uvedl, že cestou potkal přátele z České republiky, kteří měli namířeno na vrchol hory Hochalmspitze vysoké 3360 metrů.

Záchranáři využili vrtulník a jednoho z horolezců objevili ve výšce 3100 metrů v oblasti Hochalmspitze. Kvůli větru ale museli akci zastavit a vrtulník se vrátil na základnu. Muž tedy strávil noc v kamenné rozsedlině pod širým nebem. V úterý se tým záchranářů, v němž nechyběl lékař, pro muže vypravil pěšky, ale už ho nemohl najít. Druhý horolezec zmizel beze stopy.

V Gmündu bylo zřízeno operační středisko. Oba muži odcházeli směrem k vrcholu Hochalmspitze v různých časech a různými cestami.

Turisté jak z Česka, tak i Maďarska zůstali v pondělí pozdě večer vysoko v horách zřejmě proto, že podcenili náročnost túry.

Reklama

Výběr článků

Načítám