Hlavní obsah

Ve zřícené ukrajinské stíhačce zahynul americký pilot

– Kyjev

V ukrajinské stíhačce Su-27UB, která se v úterý zřítila během cvičení Clear Sky 2018, zahynul kromě ukrajinského také americký pilot. Nehodu potvrdila americká armáda, napsala agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinská stíhačka Su-27UB

Článek

„Máme zprávy o ztrátě, kterou utrpěly Spojené státy. Můžeme potvrdit, že nehoda zasáhla i amerického pilota," uvedla ve svém prohlášení armáda. Okolnosti havárie se vyšetřují. O příčinách nehody nebyly dosud zveřejněny žádné podrobnosti. Ukrajinská armáda pouze uvedla, že nehodu nepřežili dva piloti, ale nesdělila jejich národnost. [celá zpráva]

Vyšetřovatelé podle vojenské prokuratury zkoumají letovou dokumentaci a vyslýchají svědky. Pokračuje také zkoumání místa, kde letoun dopadl.

Nehoda se stala během společných manévrů ukrajinských vzdušných sil a letectva několika států Severoatlantické aliance. Cvičení se účastní americké stíhačky F-15 a letadla dalších sedmi států NATO včetně Velké Británie, Nizozemska, Polska či Estonska. Stroj se zřítil v oblasti ležící asi 200 kilometrů jihozápadně od metropole Kyjeva. I přes neštěstí mají manévry pokračovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám