Hlavní obsah

Při nehodě kamiónu v Turecku zemřelo 19 migrantů. Včetně dětí

Izmir
Aktualizováno

Tragická je bilance nedělní nehody kamiónu na západě Turecka. Řidič totiž v přívěsu převážel migranty a minimálně 22 jich zemřelo, mezi obětmi jsou i malé děti. Informují o tom světové tiskové agentury s odvoláním na tureckou státní agenturu Anadolu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Turecku havaroval kamión s migranty, zemřelo 19 lidí včetně dětíVideo: Reuters

 
Článek

Vůz údajně na cestě do města Izmir vyjel z vozovky a spadl do zavlažovacího kanálu přibližně 20 metrů pod dálnicí.

Kolik lidí bylo celkem v přívěsu a zda vůbec někdo přežil, státní agentura neuvedla. Podle soukromé tiskové agentury Demiroren si nehoda vyžádala 22 obětí a další osoby při ní utrpěly zranění. První zprávy hovořily o 15 mrtvých, počet byl ale postupně navýšen na 18 a později na 22 migrantů.

Trosky kamiónu po nehodě

Na místo neštěstí ihned vyrazily sanitky. Fotografie na webu tureckého deníku Daily Sabah ukazuje trosky převráceného vozu ve vodě.

Podrobnější informace o identitě migrantů Anadolu ihned neposkytla, napsala agentura Reuters.

Turecko je v posledních letech jedním z hlavních tranzitních států, přes který putují migranti směřující do Evropské unie. Statisíce běženců se za tu dobu vydaly od západních břehů Turecka k nedalekým řeckým ostrovům.

Letos se nicméně z Turecka do Řecka dostalo téměř 25 000 migrantů, napsala agentura AFP, podle níž 118 lidí při této cestě zahynulo. Běženci často od tureckých břehů vyplouvají k nedalekým řeckým ostrovům, mnozí už také do Řecka vstoupili přebroděním hraniční řeky Evros na severu Turecka.

To byl podle řecké policie také případ deseti migrantů, kteří v sobotu zahynuli společně s osobou podezřelou z převaděčství při dopravní nehodě na cestě do Soluně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám