Hlavní obsah

Ve Vysokých Tatrách zemřel český turista, hledali ho od čtvrtka

Právo, ivi
Aktualizováno

Devatenáctiletý český turista zemřel ve slovenských Vysokých Tatrách. Horská záchranná služba (HZS) po něm pátrala od čtvrtka, záchranáři našli jeho tělo až v sobotu. Mladík se podle nich pohyboval v horském terénu bez potřebné výstroje, oznámila HZS na svém webu.

Foto: HZS

Červená tečka označuje místo nálezu mrtvého turisty z Česka.

Článek

Se žádostí o pomoc se na horské záchrnáře obrátil otec mladíka ve čtvrtek večer, když se syn nevrátil  z výstupu na Dračí štít.  „Poslední kontakt otce se synem byl ve čtvrtek v odpoledních hodinách. Večer požádal otec o pomoc horské záchranáře,“ napsal web.

HZS okamžitě požádala policii o lokalizaci jeho mobilního telefonu a v pátek byla zahájena pozemní pátrací akce. „Do akce byl nasazen i vrtulník,“ dodal web horské služby. V Tatrách však vládlo nepříznivé počasí, byla slabá viditelnost, pršelo a vrtulník musel být z akce odvolán.

„V pátek skončila pátrací akce bezvýsledně. Pokračovala v sobotu opět za účasti vrtulníku,“ uvedli horští záchranáři. Právě posádka vrtulníku odpoledne lokalizovala tělo mladého turisty asi 70 metrů pod vrcholem Dračího štítu. „Tělo turisty bylo nalezeno bez známek života. Horští záchranáři ho transportovali do Starého Smokovce,“ dodal web HZS.

Příčinu smrti Čecha HZS neuvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám