Hlavní obsah

Na Korsice v silné bouři zemřeli čtyři francouzští turisté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ajaccio

Čtyři francouzští turisté včetně jednoho dítěte přišli ve středu o život na Korsice při náhlé záplavě kaňonu na jihu ostrova po silné bouři. Jeden turista zůstává nezvěstný a pátrání po něm bude pokračovat během čtvrtečního dne. Informovala o tom ve čtvrtek agentura AFP.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři odvážejí zraněné v Nice

Článek

Neštěstí se stalo v kaňonu Zoicu, který v důsledku silné bouře postihly náhlé záplavy. Místo je oblíbené mezi turisty, zejména kvůli malebným vodopádům a průzračné vodě.

O život přišli čtyři lidé, včetně otce a jeho sedmileté dcery, uvedl prokurátor města Ajaccio Eric Bouillard s tím, že pátý turista je stále nezvěstný. Dva lidé, kteří patřili ke stejné skupině turistů, přežili. Je mezi nimi i matka zemřelého dítěte. Neštěstí přežil i osmý člověk, který ke skupině nepatřil. Podle místních úřadů šlo ve všech případech o francouzské občany.

Foto: Mapy.cz

Do pátrací operace bylo ve středu zapojeno šest potápěčů a tři vrtulníky. Za soumraku bylo pátrání přerušeno a bude pokračovat v 07:00 SELČ.

Agentura AFP označila středeční neštěstí za jednu z nejtragičtějších podobných událostí ve Francii za téměř třicet let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám