Hlavní obsah

V Drážďanech našli dvě mrtvé děti, z vraždy podezírají jejich otce z Mosambiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drážďany

Vraždou dvou dětí ve věku tři a šest let zřejmě skončily partnerské neshody mosambické rodiny, která žila v saské metropoli Drážďany. Otec dětí je od sobotního večera ve vazbě, policisté ho podezírají, že obě své děti zavraždil, napsal deník Bild.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na policejní stanici Drážďany-západ se v sobotu navečer obrátila 35letá Mosambičanka. Měla obavu, zda se něco nestalo jejím dvěma dcerám. Byly u otce, ale její bývalý muž děti podle dohody nevrátil a nereagoval. Policisté se proto vypravili k mužovu bytu v městské části Gorbitz. Čekal je tam hrůzný nález.

V bytě objevili nejen silně opilého 55letého muže, ale také obě dívky bez známek života.

„Ačkoliv se okamžitě zavolala záchranka, lékař dětem nemohl pomoci. Konstatoval pouze smrt,“ uvedl policejní mluvčí.

Policisté muže okamžitě zadrželi a během několika hodin na něj byla uvalena vazba. Je podezřelý, že obě děti zavraždil. Co ho vedlo k tomuto činu, policisté vyšetřují.

Lidé v domě jsou překvapeni, že by se muž mohl dopustit tak hrůzného činu. „Byl velmi nenápadný. Bydlel zde jen krátce, proto jsme se blíž neznali. Řekli jsme si pouze dobrý den a to bylo vše,“ uvedl Ullrich T., jeden z mužových sousedů.

Výsledek nařízené pitvy se očekává v pondělí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám