Hlavní obsah

Útočník v autobusu na severu Německa pobodal 12 lidí. Děsivá řež, líčí svědkyně

– Luebeck • Aktualizováno

Útočník v linkovém autobuse v severoněmeckém přístavním městě Lübeck v pátek zranil nožem 12 lidí. Policie ho následně dopadla. Informoval o tom portál Lübecker Nachrichten s tím, že násilník pochází zřejmě z Íránu. Z místa činu se pokoušel utéct a v autobuse zanechal batoh, ze kterého vycházel kouř.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž v Německu zaútočil v autobusuVideo: AP

 
Článek

Svědkyně, která byla v autobuse, útok popsala jako řež. "Jedna z obětí zrovna nabídla místo starší paní, útočník ho tak bodl do hrudi," citoval Lübecker Nachrichten výpověď ženy.

Incident viděl také jistý 87letý Lothar, který v místě činu bydlí. "Cestující vyskakovali z autobusu a křičeli. Bylo to děsivé. Poté odvezli zraněné. Útočník měl kuchyňský nůž," řekl Lothar.

Přemohli ho cestující

Útočníka podle prokuratury přemohli cestující, podle původních informací se pokusil uprchnout. V autobuse zanechal batoh, ze kterého vycházel kouř. Na místo proto policie povolala pyrotechnickou jednotku. Ta zjistila, že v batohu je hořlavina, žádnou výbušninu ale nenalezla.

Mluvčí regionální prokuratury Ulla Hingstová uvedla, že útočníkem byl 34letý německý občan narozený v zahraničí, který dlouhodobě žije v Německu. Portál Lübecker Nachrichten s odvoláním na své zdroje uvedl, že násilník je původem z Íránu.

"Důkazy o politické radikalizaci jakékoli formy nemáme," řekla Hingstová. Původně ale tvrdila, že zatím není možné vyloučit žádný motiv, tedy ani terorismus.

Útočník podle svědků během jízdy v plně obsazeném autobuse najednou vytáhl nůž a zaútočil na cestující. Řidič, který byl rovněž napaden, okamžitě zastavil. Svědkem události byla policejní hlídka, která byla nedaleko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám