Hlavní obsah

Zdravotnice v Británii měla zabít osm novorozenců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chester
Aktualizováno

Hrabství Geshire ve Velké Británii je šokováno případem, který vyšetřuje místní policie. V úterý byla zadržena zdravotnice, která je podezřelá z toho, že zavraždila osm nemluvňat a dalších šest novorozenců se měla pokusit zabít přímo v nemocnici v Chesteru, uvedla BBC.

Foto: Profimedia.cz

Nemocnice v Chesteru

Článek

Případy se měly stát v období od března 2015 do června 2016. Policie prošetřuje smrt celkem 17 nemluvňat na novorozeneckém oddělení Nemocnice hraběnky z Chesteru. „Udělali jsme významný krok vpřed ve vyšetřování,“ sdělila policie v prohlášení. Jak žena děti zabíjela, policie neuvedla.

„Vyšetřování je komplexní a velmi citlivé,“ uvedl inspektor Paul Hughes. „Rodiče všech dětí spolupracují. Je to pro ně extrémně těžké období, ale chtějí vědět, co se s jejich dětmi stalo,“ dodal.

Mluvčí nemocnice potvrdil, že kromě případů úmrtí novorozenců se prošetřuje také 15 případů náhlých kolapsů, které ale smrtí nekončily. Zda je do případu zapleten i nějaký lékař a další podrobnosti týkající se případu, odmítl mluvčí odpovědět.

Chesterská nemocnice tvrdí, že vyšetřování podporuje a že porodnice může bezpečně pokračovat ve své činnosti. Péči nyní poskytuje od 32. týdne těhotenství. Toto omezení bylo předloni zavedeno poté, co byla zaznamenána neobvykle vysoká úmrtnost u předčasně narozených dětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám